Як обрати бюстгальтер для вагітних? Де купити хороший і красивий бюстгальтер для годування?

Наші груди були створені для того, щоб ми могли вигодувати потомство. Щоб полегшити нам цю справу, щоб можна було годувати дитину де завгодно і коли завгодно, не знімаючи бюстгальтер, виробники нижньої білизни винайшли бюстгальтери для годування.

Як вибрати бюстгальтер для годування? Коли його купувати? Скільки бюстгальтерів для грудного вигодовування нам знадобиться і які? Чи повинен бюстгальтер для годування бути на кісточках чи ні? (Відкриємо секрет: знадобляться обидва типи!).

І наостанок: якого біса дизайн ліфчиків для годування такий нудний і де взяти модель для ГВ з менш пастельно-дитячої естетикою?)))
У цій статті ми постараємося відповісти на ці питання.

Навіщо потрібен бюстгальтер для годування?

Навіщо взагалі потрібні бюстгальтери для годування? А може без них можна обійтися?
Деякі годуючі мами так і роблять, носячи бюстгальтери з еластичним шнуром, і якимось чином примудряються витягнути груди з чашки ... Це варіант для всіх?

Бюстгальтер для годування вам потрібен для комфорту. Це єдина причина його існування - можливість комфортно і швидко нагодувати дитину. Бюстгальтер для годування має застібки на бретельках, з допомогою яких ви можете від'єднати верхню частину чашок, щоб швидко оголити груди та нагодувати дитину. Бретелі в такому бюстгальтері додатково кріпляться до основи чашки - так, щоб розстебнута бретелька не спадала на спину, і ви могли одним рухом швидко і комфортно пристебнути чашку після годування.

Це єдина відмінність - в іншому, бюстгальтер для годування такий же бюстгальтер, як і решта. Він повинен так само відповідати розміру і формі вашої груді.

Груди матері-годувальниці вимогливі, ніжні й чутливі, і її розмір змінюється протягом дня. Тому, вибираючи бюстгальтер, жінці потрібно враховувати специфіку бюста і ту фазу лактації, в якій вона зараз перебуває. А також, врахувати, як змінюється грудь протягом дня і як оптимально вибрати бюстгальтер, щоб його вистачило як на повні молочні груди, так і на порожні після годування.

Так, ви можете обійтися звичайним бюстгальтером. Це не помилка: використовуйте бюстгальтер з еластичним шнуром і виймайте груди через верх, деякі люди так роблять. Однак задайте собі питання, чи дійсно варто відмовлятися від бюстгальтера для годування?

Звичайний бюстгальтер дешевше або красивіше (і вам не подобається базовий, трохи нудний дизайн ліфчиків для годування), або, може бути, ваш старий бюстгальтер для вагітних підійде? Але якщо вам все ж потрібно купити новий бюстгальтер під час годування грудьми - рекомендуємо вам купити такий, який адаптований для годування грудьми. Це набагато зручніше, ніж підіймати груди поверх бюстгальтера. Використовуваний таким чином бюстгальтер може деформуватися, і через кілька тижнів або місяців годування його можна буде тільки винести на смітник.

Є й інший варіант - купити простий бюстгальтер і перетворити його в бюстгальтер для годування, якщо ви віддаєте перевагу звичайним ліфчикам - такі послуги пропонують деякі швейні майстерні

Який він, бюстгальтер для вагітних?

Перед тим, як почати грудне вигодовування, потрібно розібратися, які бюстгальтери носити при вагітності?

Вагітність - це перший етап, коли потрібно купувати нові бюстгальтери. Міняти бюстгальтер потрібно так само часто, як змінюється бюст. У одних жінок це буде приблизно кожні 4-8 тижнів, в інших - один раз на весь період вагітності. Немає ніяких правил. Також немає чарівних еластичних бюстгальтерів, яких вистачило б на всю вагітність.

Професійний консультант з продажу жіночої білизни(бра-фіттер), знаючи, що підбирає бюстгальтер для вагітної, запропонує вам бюстгальтер на розмір ширше під грудьми і застібне його на самі тугі гачки - так, щоб був запас не менше 3-х ступенів застібки, щоб послабити бюстгальтер.
Під час вагітності окружність грудей збільшується, тому що нижня частина грудей розширюється, і ми часто набираємо вагу. Ми часто вибираємо чашки з еластичним шнуром або спейсером - тому що ці матеріали дають нам певний «запас» для груді що росте. Однак якщо при вагітності окружність грудей збільшиться на кілька сантиметрів - вам потрібно буде купувати бюстгальтер з чашкою більшого розміру, щоб не було застоїв і інших неприємних наслідків.

Коли найкраще купувати бюстгальтер для годування і який?

Коли купувати бюстгальтер для годуючих мам? Чи можна зробити це під час вагітності? Скільки і яких бюстгальтерів мені знадобиться?

Основні параметри бюстгальтеру для годування:

Матеріал виготовлення. Повинен добре пропускати повітря і не парити, відводити зайву вологу і не викликати алергічних реакцій.

Бретельки і застібки. При годуванні груди збільшуються в розмірі, тому навантаження на хребет збільшується. У бюстгальтерах для матусь використовуються широкі бретелі, що не врізаються в плечі і добре утримують навіть великі груди. Як правило, застібки мають від 2 до 4 позицій застібання, що дозволить регулювати розмір ліфчика.

Матеріал і обробка чашок. Головне призначення чашок - бути м'якими, що не здавлювати груди і легко відкриватися для годування. Краще, якщо в чашці немає швів або, на крайній випадок, вони розташовані не на лінії соска.

Термін вагітності

Якщо говорити про терміни, то ми можемо розділити період годування на два етапи:

Етап перший - бюстгальтер без кісточок для пологів і відразу після них. Рекомендуємо купувати в районі 35-36 тижня вагітності.

Чому без кісточок? Перш за все - тому що лікарі та акушерки дуже негативно реагують на бюстгальтери на кісточках. Немає такої сили, яка пояснила б їм, що це погано підібраний бюстгальтер, який робить ведмежу послугу, а ваш бюстгальтер ви підбирали з брафіттером і сидить він ідеально.

По-друге, і це найголовніше - однак після пологів груди змінюється сильно і стрімко, і передбачити їх розмір складно - та й бюстгальтер на кісточках повинен бути точно підібраний. Тому з кісточками в цей період краще не ризикувати.

По-третє - груди болять після пологів, тому що лактація збільшилася, тому що опухли, а опухли, тому що дитина смокче з силою помпи.

Перш ніж ваші соски звикнуть до процесу "доїння", ваші груди - з урахуванням того, що в них циркулює молоко, ваші чутливі груди в першу чергу потребують цілодобового захисту. Захист від піжами, яка може подряпати, від ваших передпліч, які можуть натерти хворий сосок, від випадкових дотиків.
Бюстгальтер утримує груди перед грудною кліткою, так що груди не розбігається в сторони - таким чином він знижує ризик того, що, коли ви ляжете на бік, ваша груди "втече" під вашу пахву, а це може викликати застій.

Другий етап - бюстгальтер на кісточках. Його можна носити приблизно через 4-6 тижнів після пологів. Чому? Тому що саме стільки часу потрібно, щоб ваша лактація стабілізувалася. До цього часу бюст більше не буде болючим і опухлим і відновить наступний ритм: Бюст повний молока - годування - «порожній бюст».
Тоді ви дізнаєтеся, які коливання бувають в розмірах, і зможете сміливо підібрати чашку потрібного розміру і фасону. У ці кілька тижнів після пологів вашому тілу також потрібно позбутися від зайвої води, а іноді і ваги, щоб опустити діафрагму і повернути ребра на місце. Тільки на цьому етапі ми можемо вибрати відповідну ширину окружності бюстгальтера для годування грудьми. Ці два кроки важливі і взаємопов'язані.

А може варто купляти бюстгальтери для годування перед пологами?

Ми чули "поради" купувати все «годівниці» під час вагітності, за місяць до пологів, тому що пізніше у майбутньої мами на це не буде часу та сил. Однак, оскільки тіло змінюється, ви повинні вгадати розмір. Наприклад, "зменште розмір під грудьми до того, що було до вагітності, збільште чашку на один-два розміри" ... Чи не занадто ризиковані такі прогнози?

Ми не радимо цього робити, тому що дуже легко втратити потрібний розмір - а неправильно підібраний бюстгальтер для годування грудьми викликає тиск в грудях, що збільшує ризик застою і запалення. Біль в грудях, викликана таким запаленням, дійсно сильна і часто змушує жінок відмовлятися від грудного вигодовування.

Який бюстгальтер найкраще підходить для початку грудного вигодовування?

Як повинен виглядати перший бюстгальтер без кісточок для годування грудьми? Багато з нас звикли носити ліфчики на каркасах кожен день, чи варто продовжувати їх носити ...

Є три типи бюстгальтерів без кісточок, які відмінно підходять в кінці терміну вагітності і на початку періоду годування грудьми. Якій саме бюстік для годування купити? Це залежить від розміру грудей.

  • Бюстгальтери для маленьких грудей (розміри 65 C-F, 70-80 B-E) - мереживні бюстгальтери з еластичного мережива, яке трохи розтягується при збільшенні розміру грудей. Крій Bralette (трикутні чашки) при збільшенні розміру дозволить грудям трохи розходитися в сторони. Завдяки цьому відсутня ймовірність, що він стане занадто маленьким. Для маленьких грудей також є бавовняні бюстгальтери, розмір яких не є "ляльковим, наприклад, 65-85, і хоча вони не еластичні, у них є цілком безпечний крій, яка не стискають груди.
  • Бюстгальтери для середніх та великих грудей - з регульованими розмірами чашок на 2 або 3 розміру. Такий бюстгальтер дасть вам запас в розмірі, коли ваш бюст почне рости після пологів. Ця гнучкість працює в обох напрямках: коли бюст стає менше після годування, гнучка чашка адаптується до нього, або ви зможете відрегулювати її самостійно завдяки регулюванню.
  • Бюстгальтери для великих і середніх грудей без регульованого розміру чашки - вони підходять жінкам під час другої та наступної вагітності й в період лактації, коли вже є досвід і можна припустити (хоча і не завжди правильно), що лактація стабілізується досить швидко, тому що груди вже «знає» цей стан.

Обираємо бюстгальтер для годування за розміром такий же, як і у звичайного бюстгальтера?

Розмір «годівниці» вибираємо як у звичайного бюстгальтера або є якісь відмінності? На що звертати особливу увагу при виборі?

Правила вибору бюстгальтера аналогічні правилам вибору повсякденного бюстгальтера: Щільний, але не занадто вузький обхват, відповідний розмір чашки. Однак зверніть особливу увагу на відстань між кісточок - щоб вони не давили на груди. Форму чашок варто підбирати так, щоб після годування, коли груди зменшувалася, бюстгальтер і раніше виглядав естетично і був комфортним.

Таблиця розмірів допологових та післяпологових бюстгальтерів

Правильний розмір бюстгальтера грає ключову роль в грудному вигодовуванні малюка. Для вірного його визначення важливо зробити два виміри: обхват грудей і обхват під грудьми. Різниця між цими значеннями і є розміром бюстгальтера для годування. Всього їх існує 5. 10-11 см відповідає нульовому розміру, 12-13 - першому, 20-21 - п'ятому.

Також існує і стандартна таблиця розмірів бюстгальтерів для вагітних і годуючих. По вертикалі в ній позначені розміри чашок, а по горизонталі - обхват під грудьми. На стику значень формується потрібний розмір.

таблиця розмірів бюстгальтерів для вагітних і годуючих

Важливо! Як поводитися з каркасами під час грудного вигодовування

Пам'ятайте, що коли ви розстібаєте чашку і рухаєте грудьми, кісточки можуть зміститися - тому після кожного годування, застібання бюстгальтера (І вкладання дитини спати), кладіть руку в чашку і поправляйте кісточки - прямо як при надяганні бюстгальтера. Це дасть вам гарантію, що кісточки завжди будуть на місці в правильному положенні, не передавлюючи груди та не зашкодять її.

Де купити бюстгальтер для вагітних?

Ви можете купити польські бюстгальтери для вагітних на нашому сайті Alles в розділі Бюстгальтери для годування