Як правильно вибрати бюстгальтер

Чому так важливо правильно підібрати бюстгальтер?

Бюстгальтер – це не тільки предмет нижньої білизни, яку ми надягаємо під блузку. Це важливий елемент, що впливає на нашу фігуру та силует, здоров'я та самопочуття. Дізнайтеся, чому правильно підібраний бюстгальтер такий важливий:

  • КРАСИВИЙ БЮСТ: природної підтримки нашого погруддя, тобто системи зв'язок нашого тіла, просто недостатньо. Гравітація в цьому аспекті абсолютна і кожен день працює над тим, щоб наші груди постійно втрачали свою піднесеність. Бюстгальтер, що прилягає до тіла щільно та комфортно, є опорою – він піднімає та підтримує бюст.
  • КОМФОРТ І ЗРУЧНІСТЬ: подразнення на шкірі, садна, почервоніння, а іноді і ранки – цим може закінчитися носіння погано підібраної білизни. Занадто тугі бретелі часто залишають вм'ятини на плечах, занадто тугий пояс по колу може натирати, а кісточки занадто маленької чашки болісно впиваються в тканини молочної залози, порушуючи роботу лімфатичних вузлів. Треба уникати заподіяння шкоди нашому тілу! Правильно підібраний бюстгальтер забезпечить вам комфорт протягом дня – ви уникнете неприємних відчуттів або необхідності постійно поправляти білизну.
  • ЗДОРОВ'Я: дискомфорт у шлунку? Печія? Чи, може, іррадіюючи болі в спині та шиї? Чи знаєте ви ці проблеми? Мало хто з нас пов'язує їх із неправильно підібраним бюстгальтером, адже саме цей може стати однією з причин нездужання!
  • СИЛУЕТ: те, яку позу ми приймаємо і як виглядає наш силует, також дуже тісно пов'язане з нижньою білизною, яку ми вибираємо. Слабка підтримка погруддя, згорбленість або сутулість - ми можемо не боятися цього, якщо ми вибираємо бюстгальтер, який допомагає утримувати наше тіло у правильному положенні та привчає нас випрямлятися.

Як визначити розмір бюстгальтера?

Вибір бюстгальтера починаємо з визначення розмірів під грудьми та у грудях. Вимірювання краще проводити в м'якому бюстгальтері або голе тіло.

Підготовка до вимірювань

Підготуйте кравецький сантиметр, подбайте про дзеркало і, перш за все, про інтимний простір, де вас ніхто не потурбує. Перед першим виміром переконайтеся, що ваші груди правильно розміщені в чашці бюстгальтера.
Для цього трохи нахилиться вперед і, починаючи з правих грудей, великим пальцем правої руки проведіть кісточку під пахвою, а лівою рукою протягніть через чашечку за пахвою в область плеча і твердим жестом перемістіть всю тканину молочної залози до чашки. (Ви смієтеся, що це жир, а не груди? Пам'ятайте, що одна з основних тканин, з яких складається наша грудь, це жирова тканина, так що одне інше не виключає :)).

Повторіть ту ж дію для лівої груді - великим пальцем лівої руки нахиліть кісточку під пахвою, а правою рукою протягніть руку через чашечку за пахвою до області плеча і твердим жестом перемістіть усі груди в чашку. Не виключено, що груди після такої процедури» не влізе у чашки. Не турбуйтеся, це просто доказ того, що ви вирішили купити новий бюстгальтер :)

Як виміряти розмір грудей?

Обхват під грудьми

1. Акуратно підніміть пояс бюстгальтера біля основи бюста, а потім оберніть рулетку під бюстом так, щоб вона була на одній висоті спереду та ззаду.
2. Виміряйте коло на видиху, потім повторіть дію на вдиху. Якщо різниця у вимірах значна, тобто. при вдиху збільшується об’єм під грудьми, ймовірно, ви дихаєте у діафрагмальному режимі. Таким чином, на вдиху ваші ребра розширюються і на це слід звертати увагу при виборі розміру кола – можливо, у цьому випадку варто вибирати об’єм трохи більший від виміру на видиху.
3. Від отриманого вами при вимірюванні результату на видиху відніміть приблизно 5 см і на цій підставі визначте правильну для вас окружність. Деякі приклади наведено нижче. Обов'язково запишіть свій результат!

  • вийшло 84 см - вибираємо окружність 80
  • вийшло 71 см - вибираємо окружність 65
  • вийшло 98 см - вибираємо окружність 95
  • наміряли 81 см, але на вдиху коло збільшилося до 88 см - вибираємо окружність 85

Обхват грудної клітки

Тепер настав час виміряти окружність бюста. Для цього оберніть сантиметрову стрічку навколо грудей в найширшому місці. Знову ж таки, переконайтеся, що сантиметр знаходиться на однаковій висоті спереду та ззаду. Запишіть результат.

Таблиця розмірів

Використовуйте нашу ТАБЛИЦЮ РОЗМІРІВ БЮСТГАЛЬТЕРА, щоб дізнатися свій розмір бюстгальтера за мірками.

Таблиця європейськіх розмірів бюстгальтерів

Як правильно носити бюстгальтер?

Правильне положення

Починаємо з нахилу вперед – вільно накидаємо бретельки на плечі, захоплюємо кісточки знизу біля грудини і розташовуємо в основі грудей. Потім застібаємо бюстгальтер на спині.

Застібка на спині

Ми завжди надягаємо бюстгальтер, застібаючи його ззаду. Єдине, що може нас «звільнити» від цього методу, так це проблеми з рухливістю суглобів та реальна неможливість застебнути гачки на спині. Ми повинні знати, що скручування пояса ліфчика навколо нашого тіла дестабілізує його та руйнує еластичні волокна.

На який гачок застебнути бюстгальтер?

У разі примірки нового бюстгальтера, ми застібаємо його на найвільніший гачок та петельку. Пояс ліфчика завжди має тенденцію розтягуватися, і на цей випадок у нас залишиться ще два гачки.

Розташування грудей у чашці

Наступний крок – правильне розташування грудей у чашках. І в цьому випадку найкращою виявиться нахилена позиція. Тепер настав час перевірити, чи правильно підходять кісточки під кожними грудьми. Для цього ми можемо взятися руками за кісточки знизу та акуратно похитати груди. Інший спосіб — потягнути чашку за верхній край. Важливо, щоб усі наші жести не приносили дискомфорту чи болю у грудях.

Регульовані бретелі бюстгальтера

Останній крок – відрегулювати бретельки, щоб вони не зісковзували з плечей. Однак вони є лише мінімальним доповненням до опори для підтримки грудей – 80% ваги бюста припадає на стабільну окружність пояса бюстгальтера. Не забувайте перевіряти правильність регулювання бретельок після кожного прання бюстгальтера (звичайно, вручну!;).

Як зрозуміти, що бюстгальтер сидить неправильно?

Можна виділити 3 найпоширеніші помилки при примірюванні бюстгальтера:

  • Пояс бюстгальтера занадто ослаблений.
    Як це розпізнати?
    • Застібка бюстгальтера піднімається вгору по спині
    • Коли ви піднімаєте руки, груди вислизають з-під пояса бюстгальтера
    • Бретелькі спадають з плечей, незважаючи на їх регулювання
    • Профіль грудей опущений
  • Чашка занадто маленька.
    Як це розпізнати?
    Цю проблему найлегше спостерігати, стоячи боком до дзеркала. Ми можемо бачити, що груди переливаються через край чашки. Також характерно, що перемичка бюстгальтера спирається на груди, а не м'яко прилягає до грудей. Останній, дуже важливий елемент – це кісточки, які встромляються в тканину молочної залози, закінчуючись перед пахвою
  • Погано відрегульовані бретелькі.
    Як це розпізнати?
    Вони напружені, тиснуть на тіло і викликають садна і напруження в шийному відділі.

Якщо ми помітимо якийсь із цих симптомів, це явна ознака того, що настав час для нового бюстгальтера!

Як дізнатися, чи добре сидить на мені бюстгальтер?

Для оцінки рівня правильної посадки бюстгальтера варто звернути увагу на наступні моменти:

  • Стоячи боком до дзеркала, профіль наших грудей повинен бути рівним – нічого не повинно виступати за лінію чашки. У правильно підібраному бюстгальтері погруддя красиво піднімається і збирається всередину
  • Ще одним важливим елементом оцінки є пояс бюстгальтера – він повинен залишатися на одній висоті спереду та ззаду. Він також повинен зберігати своє становище після підйому рук вгору.
  • Також про правильну посадку нижньої білизни нам багато говорить перемичка бюстгальтера – у цьому правильному випадку перемичка щільно прилягає до грудей, але не викликає неприємного тиску.
  • Тепер настав час кісточок – вони повинні охоплювати всі груди і, у розширенні, акуратно націлюватися на центр пахвової западини
  • Останній момент –комфортні бретельки, що ніжно підтримують бюст

Це, звичайно, ідеальна ситуація...Часто ми стикаємося з певними аномаліями будови, наприклад, увігнутими або опуклими грудьми, сильним викривленням хребта або дуже значною асиметрією бюсту. У разі, звісно, можуть бути невеликі відхилення від вищевикладених правил. Однак нашим пріоритетом завжди є забезпечення комфорту та турбота про наше здоров'я.

Який тип бюстгальтер мені потрібний?

Що зазвичай визначає вибір конструкції бюстгальтера? Наша фігура та бюст. Може статися так, що навіть у найкрасивішому бюстгальтері, та ще й у потрібному розмірі, ми не будемо добре виглядати. Саме тому та  важлива роль брафітера, який має бути свого роду провідником у світі нижньої білизни та підказувати найоптимальніші рішення. Пам'ятайте, що ви завжди можете скористатися нашою консультацією безкоштовно - вам потрібно лише зателефонувати нам +380(67) 676 29 60

Звичайно, для різних випадків потрібні різні моделі бюстгальтерів. Один одягаємо на роботу, інший для походу в гори, третій на шикарну звану вечерю.

Типологія бюстгальтерів дуже велика. Їх можна згрупувати, серед іншого, за такими критеріями:

наприклад, за конструкцією:

  • Балконет
  • Ущільнений (поролоновий) бюстгальтер з характерним потрійним вирізом чашки. Коса лінія проходить від бретелів до містка бюстгальтера. Ідеально підтримує та моделює груди середнього та великого розміру
  • Напівущільнений (напівпоролон) бюстгальтер
  • Бюстьє

або використовуваний матеріал:

  • бюстгальтер з формованою чашкою - чашки цього бюстгальтера мають гладку форму, вони можуть бути як без наповнення, так і з вбудованою профільованою подушкою. Гладкий ліфчик із формованою чашкою ідеально підходить для носіння під тонким одягом.

За функцією, яку він виконує, наприклад:

  • спортивний бюстгальтер – його основне завдання мінімізувати удари погруддям під час занять спортом. Може бути як із кісточками, так і без них. Основою є дихаючі матеріали, що відводять вологу поверхні тіла. Кожна дама, знайома зі спортом, повинна мати у своєму гардеробі такий бюстгальтер.
  • бюстгальтер push-up
  • бюстгальтер для годування

Це лише кілька прикладів. Список моделей бюстгальтерів у польської компанії Alles дійсно дуже широкий. У нашому інтернет-магазині alles.in.ua усі моделі мають короткий опис, в якому ми наводимо її характерні особливості. Заходьте!